Întrebări frecvente

Ai întrebări cu privire la produsele pe care ți le oferim sau la procesul de comandă?

Suntem alături de tine. Ți-am pregătit o listă cu răspunsurile la cele mai frecvente întrebări ale clienților. De asemenea, dacă nu regăsești întrebarea ta, o poți transmite prin intermediul formularului de contact de la finalul paginii și un reprezentant Edesia va reveni cu un răspuns în cel mai scurt timp.

 

Întrebări frecvente despre produsele noastre

Toate produsele pe care le comercializăm sunt produse și ambalate de către Edesia. Compania noastră a fost înființată în 1994, fiind prezentă pe piața românească prin activități de comerț, intermedieri cu produse alimentare și consultanță tehnică.

Din iunie 2014, realizăm și activități de producție prin intermediul secției moderne de procesare și ambalare produse alimentare, amplasată în localitatea Țuțora, județul Iași.

Îți oferim garanția că fiecare tip de miere pe care ți-l punem la dispoziție este realizat 100% în mod natural, în cadrul stupinelor partenere. Există, totuși, o serie de factori care te pot ajuta să te convingi de caracterul natural al mierii. Mai întâi, fii atent la culoarea și densitatea mierii pe care ai cumpărat-o. În funcție de florile din care a fost creată, ea capătă nuanțe diferite, de la alb-gălbui (rapiță) la galben-roșiatică (tei).

De asemenea, poți „testa” mierea cu ajutorul unei felii de pâine, a cuptorului cu microunde sau chiar în apă:

  • Pune miere pe o felie de pâine și las-o așa câteva minute. Dacă aceasta se usucă la suprafață, mierea este naturală. Dacă, în schimb, aceasta înmoaie pâinea, e posibil să fi fost contrafăcută cu apă și îndulcitori.
  • Pune o lingură de miere într-o farfurioară în cuptorul cu microunde și pornește-l la intensitate maximă pentru câteva minute. Mierea naturală se va carameliza, în timp ce mierea falsificată va face spumă sau bule.
  • Pusă în apă, mierea naturală se dizolvă mai greu, așa că se va depune pe fundul paharului. Dacă ai pus miere în apă și aceasta s-a dizolvat imediat, e posibil ca aceasta să fie contrafăcută.

Da. Mierea naturală se cristalizează în funcție de umiditatea acesteia și conținutul de glucoză. Spre exemplu, mierea de rapiță este un sortiment care se cristalizează foarte rapid, uneori chiar la două-trei zile după extragerea acesteia. De asemenea, mierea de floarea-soarelui se cristalizează foarte repede, uneori chiar în procent de 100%.

Nu, mierea pură nu are termen de valabilitate. Chiar dacă aceasta se cristalizează în timp, nu își pierde proprietățile hrănitoare și nici gustul special și aromat. Totuși, pentru a te asigura că mierea rămâne bună pentru consumat, ea trebuie să stea într-un recipient închis.

Conform cercetătorilor, mierea nu expiră datorită legăturii dintre trei componente chimice: pH-ul acid, abundența glucidelor și a zaharurilor, precum și peroxidul de hidrogen care rezultă prin degradarea glucozoxidazei.

Este important ca mierea să fie depozitată corect pentru a-și păstra calitățile. Recomandăm ca mierea să fie păstrată în borcane sau recipiente de ceramică foarte bine închise, în spații întunecate și ferite de umezeală. Temperatura ideală de depozitare este între 14 și 22°C.

În cazul copiilor, este recomandat să nu introducem mierea în alimentație până la vârsta de un an. Principalul motiv este dat de posibilitatea prezenței bacteriei Clostridium botulinum în cadrul mierii. Aceasta este o bacterie care se întâlnește adesea în alimentele crude, neprelucrate, precum și în apă sau chiar în praf. Sistemul gastrointestinal al copiilor sub vârsta de un an nu este destul de dezvoltat ca să distrugă bacteria. Din acest motiv nu recomandăm consumul de miere copiilor sub vârsta de un an. După această vârstă și stomacul copiilor cu dezvoltare mai lentă poate să anihileze fără probleme această bacterie.

În cazul persoanelor cu diabet, chiar dacă mierea este mai sănătoasă, în general, decât zahărul, este bine ca aceasta să fie consumată cu măsură. De aceea, puteți consuma miere DOAR cu acordul medicului specialist.

Diferența este simplă: îndulcitorul My Honey Moments conține, pe lângă mierea de tei, și 55% sirop de glucoză și fructoză. Astfel, acesta reunește calitățile mierii – aromă și gust – cu caracterul energizant al siropului și puterea mai mare de îndulcire.

Sigur că da. Este recomandat, în schimb, ca aceasta să nu fie adăugată când băutura este încă fierbinte, pentru a-i păstra toate proprietățile benefice. La temperaturi de peste 40°C, scade activitatea enzimelor, scade eficacitatea componentelor responsabile pentru efectul antibacterian și o parte din vitamine se descompun.

Îndulcitorul My Honey Moments este recomandat celor care vor să evite utilizarea zahărului rafinat, pentru îndulcirea lichidelor si produselor fierbinți (ceai, cafea, compoturi, budinci, produse patiserie etc.), precum și pentru gratinarea produselor preparate la cuptor.

Da. Conținutul coșului poate fi configurat și de către client, prin consultarea produselor din magazinul nostru on-line. Poți selecta produsele pe care ai vrea să le cuprindă pachetul, ne trimiți un mail prin intermediul formularului de contact, iar noi îți vom răspunde cu prețul coșului personalizat.

Parteneriate

Cu siguranță! Am stabilit de-a lungul timpului parteneriate durabile cu afaceri din domeniul ospitalității și ne-am bucura să putem colabora. Poți citi mai multe detalii despre parteneriatele noastre din industria HoReCa aici sau să ne contactezi pentru a discuta despre ce ai nevoie.

Din iunie 2014, realizăm și activități de producție prin intermediul secției moderne de procesare și ambalare produse alimentare, amplasată în localitatea Țuțora, județul Iași.

Toate produsele pe care le comercializăm sunt realizate în cadrul fabricii Edesia din Țuțora, jud. Iași. Secția deține toate autorizațiile legale de funcționare și este atestată în conformitate cu standardele comunitare și normele de autocontrol H.A.C.C.P.

Pentru că îți oferim produse create din darurile naturii, reînnoirea stocurilor depinde foarte mult de procesele acesteia. Mierea este produsă în fiecare an de albinele din stupinele partenere, în timp ce gemul este realizat în funcție de perioada în care fructele sunt coapte.

Cu toate acestea, nu trebuie să îți faci griji în ceea ce privește produsele care ar trebui să ajungă la tine. Capacitatea de producție existentă susține volume de marfă ce sunt distribuite atât pe piața națională cât și la export. Îți oferim siguranța unui parteneriat de durată, cu termeni și condiții respectate cu strictețe.

În primul rând, garanția calității. Toate produsele pe care ți le oferim sunt produse, procesate și ambalate în fabrica noastră, iar materia primă vine din surse sigure (stupine partenere autorizate DSV). Fiecare lot de miere achiziționat are atașat un certificat de calitate care atestă încadrarea parametrilor analizați în Standardul Român de Miere). Aceleași criterii de calitate se aplică și în cazul furnizorilor noștri de gem: BABY BUSINESS SRL (Odorheiul Secuiesc) și DURO SRL(Constanța). De asemenea, îți punem la dispoziție o gamă diversificată de produse, de la miere de albine la îndulcitor, gemuri, ulei de măsline și oțet balsamic la o calitate premium.

În al doilea rând, prețurile sunt competitive. Îți oferim produse la prețuri accesibile, astfel încât să poți susține investiția și, în același timp, să le oferi clienților tăi cea mai bună calitate.

În al treilea rând, ai posibilitatea de personalizare a ambalajelor. Dacă vrei să creezi o experiență inedită, selectă pentru clienții ce-ți vor păși pragul, personalizarea ambalajelor poate ajuta. Ba mai mult, va susține și creșterea propriul brand.

Dacă vrei mai multe detalii, contactează-ne!

 

Informații despre comandă

Procesul este foarte simplu. Alegi produsele care îți plac de pe site, le adaugi în coș, completezi formularul de comandă, iar după informarea prin e-mail despre primirea comenzii poți aștepta liniștit livrarea.

Dacă ai nevoie de ajutor, ți-am pregătit o pagină-tutorial, unde îți prezentăm fiecare pas, cu imagini ilustrative și instrucțiuni clare. O poți accesa aici.

 

Nu există o valoare minimă a comenzii. Pentru comenzile din Iași și Zona Metropolitană și comenzile mai mari de 800 lei transportul este gratuit. Însă pentru restul comenzilor se plătește transportul alături de marfa achiziționată, prin cele 2 metode de plată: plata cu cardul sau plata ramburs. Taxa de livrare standard este de 30 de lei.

În prezent, website-ul Edesia îți pune la dispoziție două modalități de plată: plata online cu cardul sau plata ramburs (la livrare).

Timpul de procesare și livrare a comenzilor poate varia în funcție de cantitățile dorite și perioada anului, însă în medie acestea sunt livrate în 2-3 zile lucrătoare.

Da. Trebuie doar să completezi formularul de comandă cu numele și datele de identificare fiscală ale firmei (CUI, J), adresă de livrare, persoana de contact și numărul de telefon.

Pentru comenzile livrate în Iași și zona Mitropolitană, asigurăm transportul gratuit, în regim propriu. Pentru comenzile primite din restul țării, livrăm produsele cu ajutorul curierilor, aplicându-se o taxă standard de livrare de 30 de lei la comenzile mai mici de 800 de lei.

Da, pot fi returnate în 14 zile de la primirea comenzii. Cu toate acestea, există condiția ca atât produsul, cât și ambalajul acestuia să fie sigilate. Pentru mai multe detalii, accesează pagina Politica de returnare.

Nu ai găsit răspunsul la întrebarea ta?

Contactează-ne prin intermediul formularului de contact, iar un reprezentant Edesia îți va răspunde în cel mai scurt timp.

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

Meniu principal