Nu sunt produse în coș.

Este mierea de albine benefică pentru piele?
Ne place să adăugăm un strop de miere la o ceașcă fierbinte de ceai sau la iaurtul nostru preferat, dar știai că mierea, atunci când este aplicată local, are și câteva beneficii incredibile de îngrijire a pielii? Mierea de albine este un ingredient natural care este utilizat în produsele cosmetice de multă vreme. Aceasta se datorează proprietăților sale hidratante, anti-inflamatorii și antibacteriene. Mierea de albine poate fi benefică pentru pielea ta în mai multe moduri.
Sunt multe produse disponibile fără prescripție medicală, cum ar fi unguentele pentru buze, cremele și loțiunile pentru protecție solară, care conțin cantități variate de miere.
Un număr tot mai mare de dovezi susțin utilizarea mierii ca remediu pentru multe afecțiuni ale pielii. Continuă să citești pentru a afla mai multe despre beneficiile mierii, și despre cum să o utilizezi.
Beneficiile mierii de albine asupra tenului
Utilizarea mierii în îngrijirea pielii nu este un concept nou. Cu toate acestea, cercetătorii au început recent să verifice unele dintre dovezile anecdotice despre beneficiile aplicării mierii pe piele. Aceste beneficii pot include următoarele:
Proprietăți microbiene și vindecarea rănilor: Una dintre cele mai recunoscute proprietăți ale mierii este capacitatea sa de a ajuta la lupta împotriva infecțiilor pielii.
Hidratare: Mierea de albine este bogată în glucoză și fructoză, care sunt hidratante naturale. Acestea ajută la menținerea nivelului de umiditate al pielii, făcând-o să arate mai hidratată și mai sănătoasă.
Anti-inflamator: Mierea de albine conține enzime și compuși antiinflamatori, care pot ajuta la calmarea și reducerea inflamației pielii. Aceasta poate fi benefică pentru pielea sensibilă, iritată sau cu probleme, cum ar fi eczema sau acneea.
Antibacterian: Mierea de albine conține peroxid de hidrogen și acizi organici, care au proprietăți antibacteriene. Acestea pot ajuta la eliminarea bacteriilor care cauzează probleme ale pielii, cum ar fi acneea.
Exfoliere: Mierea de albine poate fi utilizată ca un exfoliant natural, datorită conținutului său de enzime. Acestea pot ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii, făcând-o să arate mai curată și mai proaspătă.
Tratamentul cancerului de piele
Unele dovezi sugerează că mierea poate ajuta la tratarea cancerului de piele și a altor tipuri de cancer. Cercetătorii au găsit mai multe studii care arată rezultate pozitive ale utilizării mierii pe celulele canceroase. Studiile s-au concentrat în principal pe capacitatea mierii de a ajuta la încetinirea creșterii și reproducerii celulelor canceroase din organism.
Un alt studiu mai recent, citează și capacitatea mierii de a ajuta la tratamentul cancerului. Studiul indică faptul că mierea are efecte antiproliferative, anticancerigene și antimetastatice.
Cu toate acestea, oamenii nu ar trebui să încerce să trateze cancerul de piele doar cu miere, deoarece nu este un tratament 100% de încredere. Însă, ei pot discuta cu medicul lor despre utilizarea acestui remediu alături de tratamente medicale.
Utilizări ale mierii pe piele și față
1. Mască de față cu miere și fulgi de ovăz
Potrivit cercetărilor, fulgii de ovăz conțin proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care pot ajuta la luminozitatea pielii.
Ingrediente:
1-2 linguri miere;
1 lingură de ovăz măcinat;
Cum să-l folosești:
Amestecă bine ingredientele și aplică-le pe piele timp de 10-15 minute;
Masează ușor fața timp de o jumătate de minut pentru a o exfolia;
Spală-te pe față fața cu apă rece.

2. Mască cu miere și lămâie
Lămâia conține vitamina C și este un agent popular de strălucire a pielii. Măștile cu miere și suc de lămâie pot ajuta la îndepărtarea petelor întunecate și a cicatricilor de acnee.
Ingrediente:
1-2 linguri de miere;
Câteva picături de suc de lămâie;
Apă de trandafiri (opțional);
Prepare și utilizare:
Amestecă bine ingredientele și aplică-le pe față;
Se lasă să acționeze 5-10 minute și se spală cu apă rece;
Nu folosi suc de lamaie pe acneea activa sau dacă ai pielea sensibilă.
3. Cafea și miere pentru masca de albire a pielii
Mierea și cafeaua sunt ambele ingrediente naturale populare pentru strălucirea pielii. Ele exfoliază și hrănesc pielea.
Ingrediente:
1-2 linguri de cafea macinata;
1-2 linguri de miere;
1 lingură caș (opțional);
Mod de prepare și de utilizare:
Se amestecă ingredientele într-un bol. Va forma o pastă lipicioasă;
Aplică pe piele și lasă să acționeze timp de 10-15 minute;
Freacă ușor fața cu degetele timp de un minut;
Spală-te cu apă rece.
4. Mască de față cu miere și migdale
Migdalele sunt bogate în antioxidanți, vitamina E și acizi grași. Fac pielea să strălucească.
Ingrediente:
1-2 linguri de miere;
2 linguri migdale macinate;
Mod de preparare și utilizare:
Se amestecă ingredientele pentru a forma o pastă groasă;
Aplică amestecul pe față timp de 15-20 de minute;
Clătește-te cu apă rece și aplică o cremă hidratantă.
Mierea de albine poate fi un ingredient benefic pentru piele, datorită proprietăților sale hidratante, anti-inflamatorii și antibacteriene. Poate fi utilizată atât ca ingredient în produsele cosmetice, cât și ca tratament pentru pielea sensibilă sau cu probleme. Este recomandat să se testeze o cantitate mică înainte de utilizare, pentru a verifica dacă există alergii.
Dacă vrei ca pielea ta să strălucească te invităm să îți alegi borcanul cu miere preferat din cămara Edesia. Dacă te decizi să încerci una dintre rețetele de măști cu miere de albine de mai sus nu uita să ne eticheteazi și pe noi!