Este mierea de albine bună pentru tuse și dureri în gât?

Deși s-ar putea să evităm, de multe ori, să folosim cuvântul „leac”, mierea de albine are o lungă istorie în care a fost folosită pentru a calma durerile de gât și tusea. Această utilizare datează de mii de ani.

Mulți dintre noi au amintiri frumoase cu clipele în care primeam băuturi cu miere și lămâie de la părinții, bunicii și chiar străbunicii noștri când eram copii, pentru a ne ușura tusea și durerile de gât. Utilizarea mierii ca remediu pare să fi fost transmisă prin viu grai și prin experiențele personale din generație în generație.

Mierea de albine este bogată în aminoacizi, vitamine, minerale, carbohidrați și antioxidanți, mai ales atunci când este în formă brută. Dovezile științifice pentru eficacitatea mierii în tratarea simptomelor durerii în gât încă lipsesc.

Potrivit unui studiu, „Compușii fenolici din miere și beneficiile lor asociate pentru sănătate: o revizuire”, există câteva beneficii terapeutice pe care mierea le exercită:

 • Proprietăți antioxidante ridicate;
 • Bogat în beneficii antiinflamatorii;
 • Ajutor în activitatea antidiabetică;
 • Posedă capacități antimicrobiene;
 • Posedă activitate anticanceroasă împotriva diferitelor tipuri de tumori;
 • Efect protector asupra sistemului cardiovascular;
 • Previne oxidarea lipoproteinelor atât în sistemul nervos, cât și în sistemul respirator;
 • Previne infecțiile bacteriene la nivelul sistemului gastrointestinal.

Beneficiile mierii de albine pentru durerile de gât și tuse

Consumul regulat de ceai cu miere și lămâie poate ajuta cu siguranță la ameliorarea durerii în gât. Mierea de albine funcționează în trei moduri:

Întărește imunitatea – În loc să iei pastile medicamentoase pentru durerea în gât, este mai bine să încerci o metodă alternativă de tratament pentru ameliorarea simptomelor specifice. Mierea este un suprimator natural pentru tuse și zgârieturi în gât. În plus, stimulează și capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva infecției la nivelul gâtului.

Oferă o ușurare imediată – Mierea nu numai că pregătește organismul să lupte împotriva infecției, ci și calmează durerile de gât într-o clipă. În plus față de ameliorarea durerii în gât, mierea ajută și la vindecarea altor simptome de gripă sau răceală obișnuită.

Are gust bun – Când suferi de o răceală obișnuită sau de un episod de infecție, papilele gustative tind să devină latente. O ceașcă de ceai fierbinte cu o lingură de miere cu niște ghimbir sau scorțișoară poate readuce la viață papilele gustative.

Ce fel de miere ar trebui să folosești pentru tuse sau durere în gât?

Toate tipurile de miere sunt în general sigure pentru a trata durerile în gât. Dar mierea de albine nu trebuie administrată bebelușilor și sugarilor sub 1 an din cauza riscului de botulism infantil. Aceasta este o formă gravă, dar rară, de otrăvire, care provine din ingerarea sporilor din produsele cu miere.

Motivul obișnuit al durerii în gât este o infecție virală sau bacteriană comună și, deși nu este de obicei o afecțiune gravă, poate fi extrem de inconfortabilă și poate provoca o tuse dureroasă. În aceste cazuri, mierea de albine ajută la ameliorarea durerii și de asemenea, la combaterea rapidă a infecției.

Cele mai frecvente tuse și dureri de gât vor fi calmate în cele din urmă fără niciun tratament. Dacă durerea în gât sau tusea durează mai mult de o săptămână sau două, sau se înrăutățește progresiv, și mai ales dacă observi orice alte simptome, atunci ar putea fi ceva mai grav. În aceste cazuri, este recomandat să-ți contactezi medicul de familie pentru orice eventualitate.

Cum se folosește mierea de albine pentru durerea în gât sau tuse?

Miere, Lămâie și Ghimbir

Cel mai convenabil mod pe care l-am găsit de a folosi mierea pentru a trata tusea sau durerea în gât este să folosim mierea de albine cu lămâie și ghimbir amestecată direct într-o cană de apă fierbinte (nu fiartă).

Nu numai că te vei bucura de proprietățile liniștitoare și vindecătoare ale mierii, ci și de un plus de vitamina C pentru a ajuta la combaterea infecțiilor respiratorii. Acest lucru, împreună cu beneficiile suplimentare ale ghimbirului, care pot ajuta la calmarea oricărei inflamații, constituie un tratament rapid și ușor, care are și un gust grozav!

Dacă consumi acest amestec de două ori pe zi la primele semne de durere în gât poate împiedica agravarea afecțiunii și poate calma o eventuală tuse puternică foarte repede.

Lapte şi miere

Dacă îți place ceva diferit, o altă opțiune fantastică este laptele și mierea de albine. Laptele poate fi, de asemenea, foarte liniștitor pentru o durere în gât, iar o cană caldă de lapte cu o lingură de miere de la Edesia, este una dintre micile plăceri ale vieții, indiferent dacă este pentru un tratament pentru dureri de gât sau pur și simplu pentru a savura produsul. Acest lucru funcționează deosebit de bine pentru o tuse uscată sau seacă.

Miere și usturoi

Pentru o tuse productivă îți recomandăm o combinatie de miere și usturoi. Usturoiul este un decongestionant natural excelent care ajută la eliminarea mucoasei formate în gât. De asemenea, conține compuși care pot ajuta la uciderea infecțiilor bacteriene.

Pentru a pregăti acest lucru, trebuie doar să adaugi 2 căței de usturoi tocați la 100 g de miere cu vitamine crude originale, amestec-o bine și lasă acoperit peste noapte sau cel puțin câteva ore, dacă dorești să o folosești cât mai curând posibil. Apoi adaugă pur și simplu o linguriță de miere infuzată cu usturoi la o cană de apă fierbinte și amestecă. Consumat de 2-3 ori pe zi, acest amestec ajută la curățarea mucusului și, în același timp, calmează durerea gâtului.

Pur și simplu miere

Desigur, dacă preferi, poți să consumi pur și simplu delicioasa noastră miere Edesia imediat dintr-o linguriță! Îți va oferi un strat de protecție instantaneu,la nivelul gâtului, care poate oferi o oarecare calmare a inflamației.

Mierea de albine este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru tratarea tusei, răcelilor și durerilor de gât, așa că înainte de a ajunge la coșul cu medicamente sau la farmacie, încearcă să-ți tratezi simptomele cu ajutorul mierii de albine. Vei plăcut surprins de efectele miraculoase ale acesteia. Crede în proprietățile tămăduitoare ale mierii de albine! Te așteptăm pe site edesia.ro !

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Meniu principal