Fabrica Edesia –  atracție pentru elevii Școlii Gimnaziale Țuțora

Începutul lunii martie ne-a dat oportunitatea de a fi gazdă și atracție pentru copilașii din clasele primare ale Școlii Gimnaziale Țuțora din Iași. În cadrul săptămânii denumite „Școala altfel”, aceștia au avut oportunitatea de a explora universul Edesia – Fabrica de DOR, locul unde iau viață produsele noastre.

Începutul a fost unul promițător. Interesul pe care l-am stârnit cu tot procesul de fabricare a produselor noastre, pe care aveau să îl parcurgă, a fost unul neașteptat. 

Turul fabricii a pornit din depozitul de materii prime, locul de unde practic ne adunăm cele necesare fabricării unui produs finit. Iar pentru a le explica copilașilor ce este acest depozit, cea mai potrivită variantă a fost asimilarea cu locul lor de acasă, anume cămara în care mamele lor țin deseori ingredientele pentru diferite mâncăruri. 

De aici, aceștia au avut ocazia de a vedea întreg procesul de fabricare până la ambalarea produselor pentru a fi gata de vânzare. Au urmărit etapele de ambalare a mierii de albine, a sosului de ciuperci, dar și a oțetului balsamic.

Pe tot parcursul turului, copilașii au fost nespus de curioși, asaltându-ne cu diferite întrebări: „De unde vine miere?”, „De ce este mai bună mierea decât zahărul?”.

La sfârșitul turului aceștia au avut ocazia de a gusta din producția noastră de miere, primind și câte un pliculeț de miere pentru acasă. La rândul lor, ne-au oferit câte o felicitare creată la școală, special pentru noi. Și ca un cuvânt de final, copilașii ne-au promis că la vară vor veni să ne ajute cu recoltarea materiilor prime pentru fabricarea produselor. 

A fost o deosebită plăcere pentru noi că am avut ocazia de a prezenta locul unde delicatesele marca Edesia/Cămara cu DOR iau viață. 

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Meniu principal