Gem și dulceață de casă, realizate după rețeta bunicii

Îți dorești gem și dulceață de casă? Nu știm alții cum sunt, dar noi am tânjit multă vreme după gustul inegalabil al dulceței și gemului făcut în copilăria noastră. Ziua în care preparatul era pus la foc era pentru noi, copiii, o adevărată sărbătoare. Ne jucam mereu pe lângă mama sau bunica și din când în când mai primeam câte o linguriță de gem spre testare.

Dacă ar fi să comparăm cu zilele noastre, am putea spune că eram asemenea unor critici culinari. Însă, cu siguranță eram tare necăjiți că procesul în sine dura cel puțin jumătate de zi. Pentru cei care n-au trăit un astfel de moment, trebuie să spunem că gemul și dulceața de casă se realizează în tihnă.

Acum, sub brandul Edesia, ne-am gândit cum să readucem în actualitate această amintire tare dragă. Așa s-a născut o nouă gamă de produse, gem și dulceață de casă, pe care le realizăm după rețeta bunicii. Din acest motiv, dedicăm acest articol celor care tânjesc după gustul inconfundabil al produselor realizate în casă.

Gem și dulceață de casă, cu parfum de toamnă târzie

Pentru cei ce nu sunt familiarizați cu procesul de realizarea al gemurilor, există două momente importante din an, în care gospodinele se pregătesc cum se cuvine pentru sezonul rece. Primul este spre finalul lunii iunie, început de iulie, când se culeg cireșele și vișinele pentru prepararea dulceței sau a gemului. Cel de-al doilea este spre finalul toamnei, când se culeg mere, pere și gutui.

Noi vom avea în vedere vedetele sezonului rece, respectiv gutuile și merele. Fructele în sine sunt bogate în nutrienți, conțin vitamine esențiale pentru buna funcționare a organismului și minerale importante pentru sănătate. Chiar dacă prin fierbere se pierd unele dintre proprietăți, încercăm să păstrăm cât mai multe dintre calitățile materiei prime.

De asemenea, este important să definim cele două produse. Dulceața este un produs negelificat, obținut exclusiv prin fierberea fructelor cu o cantitate mai mare de zahăr. Rolul zahărului nu este doar pentru a îndulci, ci și pentru a conserva foarte bine produsul.

În schimb, gemul se realizează doar din fructe foarte coapte, pentru a reduce cantitatea de zahăr. În acest caz, fructele nu-și mai păstrează forma sau culoarea, ci devin ca o cremă mai vâscoasă.

La Edesia, avem disponibile două tipuri de astfel de produse: dulceață de casă de gutui la borcan – 275g și gem de gutui și mere la borcan – 330g.

Gem și dulceață de casă, naturale și sănătoase

Realizăm aceste produse de casă cu multă responsabilitate și drag față de bogățiile pe care natura ni le oferă. Ținem cont de rețetele bunicii, devenite un punct de reper pentru toate gospodinele din familie. Folosim doar ingrediente naturale, 100 % românești și oferim garanția siguranței alimentare în orice moment.

În cazul în care te întrebi ce anume le deosebește, ei bine îți spunem că fiecare borcan păstrează parfumul toamnei târzii, dar și aroma fructelor bine coapte. Punem preț pe autentic, pe gustul puternic al naturii, pe ingrediente naturale din inima acestui pământ, fără nicio intervenție ce ar putea perturba esența lucrurilor. Atât dulceața de gutui, cât și gemul de mere și gutui nu conțin aditivi sau coloranți alimentari.

Fiecare linguriță de gem sau dulceață îți vor aminti de gustul copilăriei, dar și de tradițiile ce treptat încep să se piardă: realizarea în casă a gemului și a dulceței. Într-o lume în care lanțurile mari de magazine ne pun la dispoziție mii de produse, care mai de care mai atractive vizual, fii tu cel care faci diferența. În plus, alegerea ta e plină de beneficii:

 • Ai garanția calității produsului;
 • Ai siguranța calității serviciului în sine;
 • Savurezi gustul autentic la un preț redus;
 • Susții producătorii locali și ajuți economia orașului tău;
 • Investești în păstrarea tradițiilor.

Dacă și tu ai o rețetă de produs de casă, realizat din fructele tale preferate, noi te putem ajuta să o pui în practică și să o faci cunoscută publicului larg. La Edesia, producem și punem pe piața națională și internațională produse alimentare fabricate în condiții depline de siguranță alimentară. Vizitează site-ul nostru și alege ce ți se potrivește.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Meniu principal