Mierea de albine: beneficii pentru copii

Mierea este un super-aliment plin de nutrienți și substanțe cu proprietăți benefice pentru sănănate, fiind foarte potrivită în alimentația copiilor în creștere. Este foarte important ca cei mici să primească doar produse de cea mai bună calitate motiv pentru care trebuie să fiți foarte atenți de unde achiziționați mierea. Înainte de a cumpăra un borcan de miere, citește cu atenție ingredientele și asigură-te că produsul conține doar ingrediente 100% naturale, cum sunt borcanele noastre cu miere.

Deși este delicioasă și foarte apreciată de cei mici, mierea nu trebuie dată niciodată copiilor sub 1 ani și nu este recomandată nici copiilor sub 2 ani. Mierea conține bacterii toxice care pot provoca botulismul sugarului, o formă gravă de otrăvire alimentară care poate duce la deces. Există, de asemenea, riscul de alergii la polen dezvoltate din miere. Deși acest lucru este înfricoșător, odată ce copilul tău are cel puțin 2 ani, există o mulțime de beneficii pentru sănătate care fac din mierea de albine un element de bază în orice bucătărie, precum cele de mai jos.

Cum mierea de albine îl ajută pe cel mic

1. Oferă energie de lungă durată

Mierea de albine este făcută în principal din trei tipuri de zahăr: zaharoză, glucoză și fructoză. Fiecare dintre aceste zaharuri este folosit de corpul nostru în mod diferit – zaharoza și glucoza sunt digerate rapid și provoacă o creștere a zahărului din sânge. În schimb, fructoza din miere rămâne în sistem mai mult timp și le oferă copiilor o energie constantă. 

2. Conține vitaminele și mineralele necesare organismului

Mierea de albine este plină de vitamine și minerale necesare de care vor beneficia copiii tăi în creștere. Mierea conține, de asemenea, aminoacizi care ajută copiii să crească și să se dezvolte într-un mod armonios. Aceștia contribuie la îmbunătățirea calității somnului și ajută sistemul imunitar.

3. Ajută rănile să se vindece mai repede

Oricât de neobișnuit sună, aplicarea mierii pe zgârieturile și tăieturile copilului tău îl va ajuta să se vindece mai repede. Mierea de albine accelerează procesul de vindecare și poate ajuta la calmarea pielii iritate.

4. Mierea de albine calmează tusea

Mierea acționează ca un agent calmant asupra durerii și iritației gâtului copilului, reducându-i tusea. O lingură de miere îl poate ajuta și dacă cel mic are dificultăți la înghițire din cauza durerii în gât.

5. Ameliorează durerea de dinți

Mierea de albine, împreună cu puțină scorțișoară, este un remediu excelent pentru a vindeca o durere de dinți. Poți face o pastă dintr-un amestec de  o linguriță de scorțișoară și 5 lingurițe de miere.  Această pastă se aplică direct pe dinții ce generează disconfort, iar în scurt timp durerea se va ameliora.

6. Mierea de albine ajută la digestie

Acest medicament natural ajută la digestie și ameliorează durerile de stomac. Când cel mic se simte rău, îi poți prepara o cană de ceai cu miere naturală de albine. Acest lucru îl va ajuta instantaneu și se va simți mult mai relaxat.

7. Ajută la vindecarea pielii uscate

Mierea de albine este o substanță care ajută la hidratrarea și amelioararea mai rapidă a pielii. Poți face o cremă hidratantă cu miere și lămâie, sau miere și Aloe Vera pe care să o aplici pe pielea copilului tău. Vei observa astfel cum pielea uscată se vindecă mai rapid decât oricând.

8. Ajută la tratarea astmului

Mierea de albine este de mare ajutor atunci când copiii suferă de astm bronșic, mai ales când au un atac de astm în timpul nopții. Aceasta are proprietatea de a suprima congestia și ajută în obținerea unei respirații mai ușoare.

Primăvara, ai grijă de imunitatea copilului tău!

Cu siguranță nu știai toate beneficiile pe care le poate avea mierea de albine asupra organismului copilului tău. Îți recomandăm să îi dai celui mic miere ori de câte ori are nevoie. Fiind un aliment versatil, mierea poate fi consumată ca atare, se poate folosi pentru îndulcirea băuturilor, dar poate fi utilizată și în prăjituri.

Alege să oferi copilului tău doar produse de cea mai bună calitate, fabricate responsabil, din ingrediente naturale. Primăvara aduce cu ea și sezonul virozelor și al alergiilor, așa că aprovizionează-te din timp. Mierea de albine de cea mai bună calitate este la doar un click distanță.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Meniu principal