Nu sunt produse în coș.
Tipuri de miere de albine
Știm cu toții că mierea provine de la albine. Ele polenizează florile, beau nectarul acestora și îl aduc înapoi în stupul lor, unde are loc procesul magic de creație a mierii. Dulceața sa derivă din muncă pe care o fac albinele, transformând nectarul florilor într-un compus dens, dulce și parfumat.
Mierea de albine este unul dintre cele mai simple și mai autentice produse naturale. Proprietățile sale nutritive îl fac un super-aliment care, pe lângă faptul că deservește nevoia de hrană, este bun și pentru sănătate.
Mierea nu conține conservanți, deoarece conține ingrediente active capabile să-i mențină nealterate calitățile organoleptice. De asemenea, mierea naturală, provenită din surse certificate și verificate nu conține aditivi de nici un fel, nici coloranți sau arome, fiind un produs 100% natural. Cu toate acestea, este important de reținut faptul că există mai multe tipuri de miere de albine, cu proprietăți diferite.
Ți-am stârnit curiozitatea? Citește în articolul de mai jos despre fiecare tip de miere și beneficiile acestora pentru sănătate.
1. Mierea polifloră
Mierea polifloră este, așa cum îi spune și numele, realizată din nectarul colectat de albine de la mai multe specii de plante. Această miere are un gust unic, în funcție de tipul plantelor utilizate de albine și, de regulă, are și o culoare variată. Se spune că acest tip de miere este mult mai gustos decât cea monofloră, datorită faptului că are în componența sa nectar și polen colectat de la mai multe tipuri de flori.
Datorită diversității acesteia, aroma este una cu adevărat unică. Acest tip de miere poate fi considerat superior mierii monoflore deoarece combină proprietăți, beneficii și efecte medicinale complexe.
Miere polifloră preț
Îți dorești să ai în cămara ta o miere polifloră naturală și certificată? Comandă acest tip de miere chiar pe website-ul nostru.
Beneficii miere polifloră
- Ideală pentru întărirea sistemului imunitar – Mierea polifloră conține polen variat ce este un stimulent valoros pentru protecția organismului împotriva atacurilor microbiene. Acest aliment oferă un nivel ridicat de vitamina C, esențială pentru producerea de leucocite. Datorită proprietăților sale antifungice și antibacteriene, consumul său regulat poate trata inflamația microbiană, îmbunătățind în același timp și starea generală de sănătate;
- Hrănitoare și energizantă – Spre deosebire de alte alimente, mierea polifloră conține diverse nectare ce oferă o gamă de oligoelemente esențiale organismului. Conține vitamina C, B, fosfor, fier, calciu și potasiu. Dacă te simți obosit sau observi că energia ta este mai scăzută, este recomandat să consumi o lingură de miere. Aceasta te va repune imediat pe picioare și vei avea o doză sănătoasă de energie pe parcursul zilei;
- Vindecă rapid rănile – Mierea polifloră are proprietăți antiseptice, ce facilitează vindecarea pielii. Acest lucru se datorează conținutului scăzut de apă, compoziției cu pH acid și zahăr natural;
- Tratează problemele respiratorii – Conține antibiotice naturale cu efect revigorant. Pe lângă întărirea sistemului imunitar, mierea poate ajuta în tratarea infecțiilor respiratorii. Zahărul natural extras din miere este, de fapt, un excelent agent calmant pentru tusea uscată sau iritații ale căilor respiratorii;
- Poate ajuta în tratarea afecțiunilor stomacului – Pentru a calma problemele gastrice sau indigestia, se recomandă consumul de miere polifloră. Componenta sa prebiotică facilitează digestia și tratează în special problemele delicate precum constipația. Află mai multe moduri în care poți utiliza mierea în acest articol.
2. Mierea de salcâm
Mierea de salcâm este unul dintre cele mai cunoscute și mai apreciate produse apicole. Această miere monofloră poartă numele arborelui din care este colectată. Aromele sale florale și parfumate, gustul ei delicat, textura fluidă și culoarea aurie o fac o miere cu adevărat specială.
Una dintre particularitățile mierii de salcâm este faptul că aceasta nu se cristalizează. Acest fenomen are loc deoarece concentrația de fructoză din miere este mai mare decât cea de glucoză.
Miere de salcâm preț
Poți savura acest sortiment deosebit de miere inclusiv de pe website-ul Edesia:
Beneficii miere de salcâm
- Bogată în antioxidanți – Mierea de salcâm furnizează mulți antioxidanți importanți, ce protejează celulele împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Flavonoidele sunt principalul tip de antioxidanți din mierea de salcâm. O dietă bogată în flavonoide poate reduce riscul de afecțiuni cronice, inclusiv boli de inimă și anumite tipuri de cancer. Acest tip de miere de albine conține și beta-caroten, ce îmbunătățește funcțiile creierului și sănătatea pielii;
- Proprietăți antibacteriene naturale – Multe dintre abilitățile de vindecare ale mierii de salcâm sunt atribuite activității sale antibacteriene. Mierea conține componente necesare pentru a produce și elibera lent cantități mici de peroxid de hidrogen. Acesta este un tip de acid ce ucide bacteriile prin distrugerea pereților celulari;
- Poate ajuta la vindecarea rănilor – Mierea a fost folosită pentru a trata rănile din cele mai vechi timpuri. Datorită proprietăților antioxidante și antibacteriene, aceasta poate ajuta la accelerarea vindecării rănilor și la prevenirea contaminării și infecțiilor bacteriene. Aceasta poate fi aplicată ca pansament pentru a proteja rana de microbi, dar și pentru a accelera vindecarea și în unele cazuri, pentru a calma durerea;
- Digestie mai ușoară – Acționează ca un regulator de tranzit, prin calmarea secrețiilor gastrice acide. De asemenea, întărește flora intestinală și, prin urmare, facilitează întregul proces de digestie.
3. Mierea de tei
Florile teiului sunt cunoscute pentru parfumul lor dulce, ce prevestește sosirea verii. Mierea de tei are o culoare galben-pal și o aromă dulce și subtil ierboasă. De asemenea, merită remarcat faptul că florile de tei conțin compuși vegetali cu proprietăți sedative ușoare care pot reduce anxietatea. Cu alte cuvinte, acest tip de miere de albine este perfect atunci când ai nevoie de puțină relaxare și poate fi utilizată cu succes pentru îndulcirea ceaiului.
Mierea de tei conține oligoelemente și alte substanțe care o fac un produs natural foarte benefic pentru sănătate. Această miere este recomandată pentru a întări organismul, a calma durerea și a trata problemele de sănătate.
Miere de tei preț
Comandă miere de albine în cantitatea dorită și bucură-te de acest sortiment de miere:
Beneficii miere de tei
- Proprietăți antibacteriene – Fitoncidele care intră în mierea din nectarul de tei și enzimele din saliva albinelor distrug microorganismele dăunătoare și opresc reproducerea acestora. Un strat protector de miere este creat pe zona afectată a pielii sau a membranei mucoase, sub care infecția este eliminată mult mai repede.
- Reduce durerea în gât și tusea – Pentru bolile tractului respirator superior, mierea de albine este folosită în mod tradițional în medicina populară. Aceasta calmează gâtul iritat și oprește atacurile de tuse. Mierea de tei are efecte expectorante. Aceasta stimulează eliberarea de mucus prin lichefierea acestuia, pentru a reduce umflarea mucoaselor. În tratamentul amigdalitei, acțiunea antibacteriană a mierii este foarte utilă.
- Proprietăți energizante – Fiind un produs dulce, bogat în calorii, format din aproape 80% carbohidrați, este ușor absorbit de organism. Când zaharurile sunt descompuse, se eliberează o cantitate mare de energie, astfel încât mierea de tei are capacitatea de a-ți reda o doză sănătoasă de energie.
- Calmează și vindecă stomacul – Beneficiile mierii de tei se manifestă în eliminarea proceselor inflamatorii ale sistemului digestiv. Mierea este un medicament natural ce poate remedia gastrită și ulcerele pe membrana mucoasă, deoarece învăluie zonele afectate. Aceasta ameliorează senzațiile dureroase și oprește reproducerea bacteriilor dăunătoare. Produsul îmbunătățește digestia și motilitatea intestinală. De asemenea, are o acțiune purificatoare asupra stomacului și intestinelor și ajută în lupta împotriva indigestiei, constipației, diareei și refluxului gastric.
- Îngrijește pielea – Măștile cu miere, cremele și unguentele sunt folosite de multă vreme pentru combaterea defectelor cosmetice. Ele ameliorează iritația, accelerează vindecarea acneei, rănilor și arsurilor. În plus, substanțele active netezesc zonele cu probleme, hidratează pielea și curăță porii înfundați. Mierea de tei se caracterizează prin absorbție rapidă și crearea unei pelicule protectoare subțiri pe suprafața pielii. Aceasta ajută la strângerea porilor, la restructurarea membranei pielii și la încetinirea îmbătrânirii tenului. Descoperă câteva rețete de măști de față cu miere, pe care le poți face acasă, din acest articol.
4. Mierea de rapiță
Rapița este o plantă producătoare de ulei, pe care albinele o îndrăgesc nespus. De obicei, dacă sunt plantate în toamna anului precedent, albinele încep să colecteze polenul și nectarul de rapiță în luna mai a anului următor.
Acest tip de miere de albine are câteva caracteristici unice, cum ar fi un timp de cristalizare rapid și o aromă ușor piperată. Este, de asemenea, cunoscută pentru proprietățile sale de tratare a ulcerului, dar are și alte efecte terapeutice, despre care vom discuta în cele ce urmează.
Miere de rapiță preț
Vrei să încerci acest sortiment de miere? Comandă-l de pe website-ul nostru și spune-ne cum ți se pare:
Beneficii miere de rapiță
- Consumul de miere de rapiță este extraordinar de sănătos – Se crede că tratează boli ale rinichilor, precum și ale ochilor. Această miere conține și elemente importante pentru dezvoltarea oaselor. Ca atare, este folosită și pentru tratamentul osteoporozei. Totodată, conține o mare varietate de nutrienți esențiali, în special minerale dietetice: potasiu, fosfor, calciu și magneziu, precum și cantități mai mici de zinc și sodiu.
- Ajută la regenerarea și îmbunătățirea elasticității pereților vaselor de sânge – Consumul acesteia este bun pentru ficat, splină și pancreas. Odată consumată, este rapid absorbită de mucoasa intestinală. Are capacitatea de a elimina metalele grele din organism și poate reduce nivelul colesterolului.
- Plină de vitamine – Abundența de vitamina E din acest produs natural are o importanță primordială atunci când vine vorba de încetinirea îmbătrânirii pielii. Vitamina A este, de asemenea, prezentă în miere, fiind un imunostimulator puternic care este benefic pentru ochi, piele și oase. Mierea de rapiță este potrivită pentru consum în rândul copiilor deoarece nu provoacă alergii.
- Potrivită pentru îngrijirea tenului – Rapița este un agent de exfoliere natural deosebit de bun datorită consistenței sale și poate ajuta la desfundarea porilor, la reducerea sebumului și la curățarea feței de impurități. De asemenea, poate ajuta la reducerea apariției acneei, poate calma iritațiile și ajută tenul să capete un aspect strălucitor.
- Remediu natural pentru problemele gastrice – Mierea de rapiță a fost recomandată în mod tradițional pentru gestionarea și tratamentul gastritei și ulcerelor gastrice. Elementele antibacteriene și antiinflamatoare ale mierii și consistența ei favorizează vindecarea mucoasei stomacului și calmează iritația. Zaharurile naturale au proprietăți prebiotice ușoare, ajutând la hrănirea bacteriilor bune din intestinele, contribuind astfel la o digestie mai bună.
5. Mierea de floarea-soarelui
Mierea de floarea-soarelui este o miere monofloră, bogată în flavonoide, inclusiv în quercetină și pinocembrină. Aceste substanțe au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.
Este o miere de culoare galben-aurie, cu un miros și gust unic și o aromă subtilă de semințe de floarea-soarelui. Notele sale vegetale și aromatice sunt subtil bine echilibrate. Când mierea este scoasă prima dată din stup, este deschisă la culoare. Pe măsură ce se cristalizează, nuanța sa devine mai închisă și, prin urmare, capătă o nuanță mai închisă. De asemenea, datorită conținutului ridicat de glucoză, mierea de floarea-soarelui are o cristalizare rapidă.
Mierea de floarea-soarelui este recomandată în caz de anemie, supraalimentare, efort fizic și intelectual, sau după o perioadă de boală. Aceasta are proprietăți energizante și revigorante. Totodată, este singura miere care conține lecitină și reprezintă un excelent stimulent intelectual. Aceasta ajută la întărirea memoriei și susține procesul de învățare. Consumul acestui tip de miere este recomandat pentru elevi și vârstnici.
Miere de floarea-soarelui preț
Poți savura acest sortiment deosebit de miere inclusiv de pe website-ul Edesia:
Beneficii miere de floarea-soarelui
- Efect antibacterian puternic – Conține peroxid de hidrogen, ce este un agent antibacterian natural. Acesta se formează din reacția dintre glucoză și o anumită enzimă secretată de albinele. Această enzimă este numită glucozoxidază. Datorită efectului său antibacterian, acest tip de miere poate distruge agenții patogeni ce provoacă diverse boli.
- Excelentă pentru tratarea infecțiilor respiratorii – Este folosită în medicina populară pentru a trata durerile în gât și a răcelilor, fiind un tratament excelent pentru boli respiratorii și răceli. Consistența sa ajută la reducerea mucoasei gâtului. Aceasta creează un strat protector care permite reducerea inflamației și vindecarea membranei mucoase, iar acțiunea sa antibacteriană ajută la reducerea încărcăturii bacteriene.
- Calmează stomacul – Mierea de floarea-soarelui este excelentă în calmarea durerilor de stomac, mai ales dacă este consumată dimineața, pe stomacul gol. Acest tip de miere de albine este folosit ca remediu natural pentru gastrită. Contribuie la ameliorarea stărilor neplăcute, prin exercitarea unei acțiuni calmante asupra mucoasei stomacului.
- Efect energizant și hrănitor – Are un efect revigorant și energizant, deoarece este compusă dintr-o cantitate mare de zaharuri, dar este, totodată, și hrănitoare. Conține enzime și aminoacizi, inclusiv aminoacizi esențiali pe care nu îi putem sintetiza, însă este necesar să îi obținem prin alimentație.
- Stimulează imunitatea – Mierea de floarea-soarelui este benefică pentru întărirea sistemului imunitar datorită conținutului său de polen și vitamine. Aceasta ajută la îmbunătățirea funcției sistemului imunitar în mod natural prin tratarea diferitelor tipuri de infecții.
- Aliatul frumuseții tale – Are un efect benefic asupra pielii, ajutând la eliminarea ridurilor fine, a acneei, la refacerea tenului și obținerea unui efect de întinerire. Mierea conține și substanțe care ajută la menținerea frumuseții părului.
Toate tipurile de miere naturală sunt foarte gustoase și apreciate în toată lumea. Pentru a alege tipul potrivit nevoilor tale, poți lua în considerare beneficiile pe care aceasta le aduce asupra sănătății. În principal, orice tip de miere poate stimula imunitatea și poate remedia afecțiunile tractului respirator.
Cel mai important aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este alegerea unor produse 100% naturale. Aceste produse sunt cele mai bune pentru familia ta și oferă toate beneficiile enumerate mai sus. Găsește tipul tău preferat de miere de albine chiar la noi în magazin.