mierea de albine

Mierea de albine îngrașă: adevăr sau mit?

Preocupările legate de alimentație sunt larg răspândite și includ aportul de calorii, echilibrul nutrițional și impactul asupra mediului. Din păcate, există o mulțime de informații false care pot încuraja oamenii să facă alegeri alimentare proaste. Majoritatea oamenilor se întreabă dacă mierea ar trebui să fie privită ca un risc alimentar pentru greutatea lor. Mierea de albine este adesea comercializată ca o alternativă sănătoasă la zahărul obișnuit. Acest lucru se datorează în mare parte numeroaselor beneficii pentru sănătate asociate cu aceasta și conținutului său bogat în antioxidanți.

Mierea este o alternativă sănătoasă la majoritatea îndulcitorilor artificiali. Datorită gustului său mai dulce decât zahărul, există credința că mierea de albine îngrașă, însă este acest lucru adevărat? În acest articol vom discuta despre valorile nutriționale ale mierii, comparația acesteia cu zahărul și dacă este sau nu adevărat faptul că mierea îngrașă.

De ce mierea de albine îngrașă mai puțin decât zahărul?

Mierea te ajută să menții un nivel normal de zahăr în sânge deoarece are mai puține calorii decât zahărul și un indice glicemic mai mic. Aceasta oferă o senzație de sațietate mai mare. Deoarece zahărul rafinat nu are nutrienți și furnizează doar calorii, este un tip de carbohidrat fără beneficii. Prin urmare, zahărul alb este compus în întregime din zaharoză. În schimb, mierea de albine conține de asemenea, o mulțime de nutrienți, vitamine, minerale, proteine, enzime și oligoelemente care sunt bune pentru sănătatea ta. Drept urmare, mierea conține 17% apă, 82% zaharuri și un amestec de macro și micronutrienți. În consecință, mierea are un conținut nutritiv semnificativ mai mare decât zahărul.

Te îngrași mâncând miere? Este mai bună pentru tine decât zahărul? Cu 304 calorii la 100 de grame, mierea are mai puține calorii decât zahărul, care are 387. În plus, mierea are în jur de 1,5 ori puterea de îndulcire a zahărului. Astfel, dacă dorești să îndulcești ceva, poți folosi miere. O lingură de miere furnizează 46 de calorii, comparativ cu 93 de calorii dintr-o lingură de zahăr. Cu toate acestea, o lingură de miere poate fi uneori mai sățioasă decât zahărul, datorită densității sale.

Mierea de albine – cel mai bun înlocuitor al zahărului

Mierea, care ne este oferită de natură, ne îndulcește în mod natural alimentația. Acesta este un aliment foarte complet și sănătos, care este sigur pentru consumul zilnic.

Conținutul caloric al mierii arată că aceasta contribuie la creșterea în greutate, însă acest lucru este determinat de cantitatea de produs pe care o consumi. În plus, mierea de albine va fi întotdeauna superioară zahărului.

Zahărul este sărac în substanțe benefice organismului. În cazul mierii, pe lângă calorii sunt prezente o cantitate semnificativă de minerale, vitamine și antioxidanți.

Cantitatea recomandată de miere pe zi

mierea de albine

Una sau două lingurițe mici de miere trebuie consumate în fiecare zi pentru a menține echilibrul unei diete echilibrate. Iaurtul, produsele de patiserie și alte alimente pot fi consumate împreună cu mierea.

Este de la sine înțeles că, consumul excesiv sau necontrolat de miere în mod regulat, poate duce la creșterea în greutate. Acest lucru indică faptul că mierea în sine, consumată cu moderație, nu îngrașă. Este crucial să găsești un echilibru în stilul tău de alimentație.

Mierea de albine este un aliment hipercaloric, iar efectele sale se bazează în principal pe cât de frecvent și cât de multă cantitate este ingerată. De exemplu, se recomandă să consumi aproximativ 10 g de miere pe zi atunci când urmezi un plan de slăbire.

Așadar, mierea de albine îngrașă?

Depinde de câte calorii consumi în total și câtă miere adaugi în dieta ta, deoarece nimeni nu va mânca acest aliment într-o cantitate exagerată. Un alt aspect important este aportul de calorii ingerate și producția de energie (exercițiu de ardere a caloriilor). Pentru fiecare persoană, acest lucru este diferit.

Te asigurăm că adăugarea unei lingurițe de miere într-un terci sau pe o felie de pâine nu va contribui semnificativ la creșterea greutății tale. Cu toate acestea, dacă mănânci multă miere pe lângă aportul recomandat, riști să te îngrași.

La Edesia găsești miere de înaltă calitate, pe care poți consuma fără nici un fel de grijă. Este naturală, sănătoasă și îți poate aduce o mulțime de beneficii. Totuși, este necesar să nu uiți să consumi miere de albine cu moderație!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Meniu principal