Salate de fructe cu miere de albine – Rețete pentru un adevărat deliciu

Fructele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale și sunt bogate în fibre. De asemenea, fructele conțin o gamă largă de antioxidanți ce stimulează un mod de viață sănătos. Consumul acestora poate reduce riscul de a dezvolta boli de inimă, cancer, inflamații, diabet și multe alte afecțiuni. Deși poate fi nevoie de puțină creativitate și efort, mai ales din partea celor mici, pentru a încerca lucruri noi, trecerea la un mod de viață în care crești consumul de fructe merită cu siguranță, mai ales pe termen lung. La Edesia suntem specialiști în miere de albine, așa că ne-am gândit să-ți dezvăluim 2 rețete de salată de fructe. Pentru un plus de savoare poți adăuga miere, astfel îndulcind și îmbunătățind preparatul tău cu un produs natural și sănătos.

Salată asortată cu miere

Ingrediente:

 • 1 pepene galben
 • ½ pepene roșu
 • 2-3 ciorchini de struguri
 • 5-10 prune
 • 100 g rom
 • Scorțișoară pisată
 • 250 g miere de albine

Mod de prepare

Pepenii se curăță de coajă, se taie cubulețe și se pun în salatieră. Apoi se adaugă boabele de struguri spălate bine și scurse și prunele decojite și tăiate în două, alese de sâmburi. Amestecul se stropește cu miere de albine, rom și scorțișoara. Se servește cu frișcă deasupra.

salata de fructe cu miere de albine

Salată de iarnă cu miere de albine

Ingrediente:

 • 3 portocale
 • 2 grapefruit-uri
 • 4-5 banane
 • ½ ceașcă de boabe din compot (struguri sau cireșe)
 • 200 g miere de albine

Mod de prepare

Se curăță de coajă fructele, se taie cubulețe și se amestecă cu boabele din compot (cireșe fără sâmburi). Se stropește amestecul cu miere de albine și lichior, se amestecă ușor și se țin câteva ore la rece. Salata se poate servi în castronele, cupe, sau în cojile de portocale și grapefruit.

Consumul mai multor fructe este o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți sănătatea și de a reduce riscul de îmbolnăvire. Fructele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale și sunt bogate în fibre. Acestea oferă, de asemenea, o gamă largă de antioxidanți care stimulează sănătatea, inclusiv flavonoide.

O dietă bogată în fructe și legume poate reduce riscul de a dezvolta boli de inimă, cancer, inflamație și diabet. Citricele și fructele de pădure pot fi deosebit de puternice pentru prevenirea bolilor. Așadar, consumul de salată de fructe poate fi un desert de care se poate bucura întreaga familie. În plus, beneficiile acestui preparat pentru sănătate sunt incontestabile. Poți afla mai multe detalii despre beneficiile pe care le are mierea de albine asupra sănătății celor mici din acest articol.

După cum poți observa, ingredientele de care am amintit în cele două rețete de mai sus sunt dintre cele mai simple, iar modul de preparare are un grad de dificultate minim. Îți dorim poftă bună și nu uita că cea mai bună miere de albine poate fi găsită cu ușurință în cămara Edesia!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Meniu principal