Nu sunt produse în coș.
Mierea de floarea-soarelui: 3 beneficii pe care nu le știai
Floarea-soarelui este o plantă oleiferă, cu întrebuințări multiple. Aceasta este des întâlnită atât în alimentația oamenilor, cât și a animalelor, datorită faptului că poate fi consumată în întregime.
Odată ajunsă la maturitate, floarea-soarelui ajunge adesea prin „ghearele” utilajelor care colectează semințele și le transformă în ulei vegetal sau le trimit direct pe rafturile magazinelor. Până atunci, însă, florile mari, galbene și scăldate în căldura verii sunt la îndemâna albinelor, care fac ce știu ele mai bine. Aceste mici lucrătoare zumzăie din floare în floare și recoltează nectarul acestor plante ce se învârt după soare. Apoi, după cum ți-ai dat seama, se prepară mierea delicioasă.
Te-ai întrebat vreodată ce beneficii se ascund într-o singură lingură de miere de floarea-soarelui? Pentru că acesta este unul dintre tipurile de miere Edesia, îți vom prezenta noi câteva dintre proprietățile mai puțin cunoscute, dar extrem de importante ale acesteia.
Energie și căldură în mierea de floarea-soarelui
Mierea de floarea-soarelui este o miere monofloră, cu o culoare plăcută de galben închis sau auriu. Aceasta surprinde prin gustul fructat, parfumat, ce te duce cu gândul la zilele arzătoare ale verii și îți amintește de razele puternice ale soarelui.
Ce s-ar putea să nu știi, însă, este faptul că această miere este una dintre cele mai energizante sortimente. Mierea captează energia și căldura solară după care floarea-soarelui tânjește, ceea ce îți oferă ție un boost în zilele „fără chef”. Aceasta este utilizată ca un remediu natural pentru oboseală, stare de anemie, efort fizic sau intelectual.
De asemenea, mierea de floarea-soarelui are în componentă vitaminele E, P și B, precum și uleiuri volatile, flavonoizi și substanțe minerale. Astfel, ea stimulează sistemul imunitar și este adesea recomandată pentru remedierea durerilor în gât sau a bronșitei.
Mierea de floarea-soarelui conține lecitină în stare pură
Mierea de floarea soarelui este singurul sortiment de miere care conține lecitină în stare pură, o substanță foarte benefică pentru memorie. Din acest motiv, este recomandat ca elevii, studenții sau persoanele care învață mult să consume zilnic 2-3 lingurițe de miere de floarea soarelui.
Miere pură, 100% naturală
Mierea de albine de floarea-soarelui este una dintre cele mai pure tipuri de miere disponibile. În primul rând, planta de floarea-soarelui nu permite transmiterea poluanților sau a substanțelor nocive din sol către floare: acestea sunt reținute în tulpină. Nectarul colectat de albine este, așadar, pur.
De asemenea, puritatea vine și din faptul că majoritatea culturilor de floarea-soarelui sunt cultivate organic, fără insecticide dăunătoare.
Câteva cuvinte despre proprietățile mierii de albine de floarea-soarelui
Credem că mierea, în general, este una dintre minunile cu care natura ne binecuvântează în fiecare an. Faptul că aceasta este produsă fără intervenția umană ne convinge să privim mereu cu uimire spre toate beneficiile pe care ni le oferă.
Când vorbim despre mierea de floarea-soarelui, aroma fructată și dulce este destul de ușor de recunoscut. Este important să știi că aceasta conține o cantitate mare de glucoză, ceea ce înseamnă că se cristalizează foarte repede. După cum probabil știi, o poți oricând aduce la forma inițială dacă o vei încălzi (ai grijă să nu depășești 40°C), însă poate fi consumată și în forma cristalizată. De altfel, atunci când este consumată așa, cristalele de miere se topesc încet în gura, iar nutrimentele, prin intermediul glandelor sublinguale, se absorb mult mai repede în corp.
În plus, poți opta pentru miere nu doar în alimentație, ci și ca ingredient în rutina de îngrijire a pielii. Mierea de floarea-soarelui poate fi utilizată în tratarea unor cicatrici ale pielii sau în tratamentele cosmetice. Cantitatea mare de ulei este benefică pentru sănătatea și frumusețea pielii sau a părului, în diferite măști cosmetice.
La Edesia, îți punem la dispoziție acest produs încărcat de beneficii în multiple tipuri de ambalaj. Pentru a fi consumată acasă, îți recomandăm varianta la borcan (980 g) sau pe cea la tavă (conține 4 borcane de 980 g). Te încurajăm să o testezi și să ne spui, apoi, care este părerea ta despre acest tip de miere.