Nu sunt produse în coș.
Potențialul terapeutic al mierii de tei
Chiar dacă mai este mult până la începutul verii, când teii îmbracă orașul în mireasma lor, ne amintim de parfumul lor cald și învăluitor cu fiecare lingură de miere din flori de tei. În mitologia greacă, teiul este considerat a fi „pomul vieții” sau „arborele sănătății”. Noi credem că acest lucru se datorează principalelor active ale plantei, ce sunt transmise în nectar și polen.
România este una dintre țările bogate în astfel de arbori, iar noi ne mândrim cu faptul că ne desfășurăm activitatea în „orașul teilor”. În cazul în care nu știai, așa mai este numit Iașiul. Astfel că albinuțele noastre au unde trebălui în zilele senine și călduroase ale lunii iunie, pentru a ne oferi unul dintre cele mai apreciate tipuri de miere. Și ce mândrie pe noi să ne înfruptăm din nectarul „Teiului lui Eminescu”.
Dacă îți place mierea de albine, însă nu acorzi neapărată atenție sortimentului pe care îl alegi, trebuie să știi că fiecare dintre acestea îți oferă anumite beneficii. Astăzi ne îndreptăm atenția spre potențialul terapeutic al mierii de tei, pentru o consuma responsabil.
Miere de albine din gingășia florilor de tei
După cum se poate observa și din nume, mierea de tei este o miere monofloră, produsă din nectarul florilor de tei. Aceasta poate fi recunoscută foarte ușor după aroma dulce-lemnoasă pe care o are, cât și după culoarea gălbuie-roșiatică. Acest tip de miere face parte din categoria celor mai apreciate sortimente.
De asemenea, este bogată în aminoacizi, iar în compoziția ei se găsesc granule de polen, uneori și în proporție de 70-80%. Mierea de albine din flori de tei conține mai multe vitamine decât restul „suratelor”sale – vitamina B1, C, biotină, niacină, zinc, calciu, potasiu și magneziu. Totodată, aceasta este alcătuită și din tanin, mucilagii, farnesol, flavonoizi, sesquiterpene și uneori mană (substanță lipicioasă, dulce, pe care o secretă coniferele).
Din punct de vedere al gustului, mierea de tei este foarte dulce și aromată, motiv pentru care nu este chiar pe placul tuturor. Însă, față de celelalte tipuri de miere, aceasta are un potențial terapeutic foarte mare. Mai mult decât atât, aceasta se deosebește și prin proprietățile sale anafrodisiace.
Care este potențialul terapeutic al mierii de tei
Când vine vorba despre mierea de tei, nu mai putem vorbi despre ea doar din perspectiva înlocuirii zahărului. De-a lungul istoriei, oamenii au căutat tot felul de remedii naturiste împotriva anumitor probleme de sănătate. Așa se face că florile teiului au fost, și continuă să fie, folosite cu scop diaforetic, în tratarea virozelor de sezon. Cu siguranță, îți amintești de un moment în care ți s-a sugerat să bei ceai de tei pentru a te face bine.
Mierea de tei este recunoscută și pentru capacitatea sa de a acționa la nivelul sistemului respirator, de a accelera secreția de mucus și de a aerisi căile aeriene. Astfel că datorită proprietăților sale antiseptice și antibacteriene naturale, aceasta este utilizată pentru bronșită, rinită sau probleme care implică tractul gastro-intestinal.
În ceea ce privește sănătatea și frumusețea pielii, mierea de tei poate avea și efecte osmotice. În felul acesta putem trata diferite arsuri sau răni de la nivelul pielii, căci mierea extrage apa din corpul bacterian, iar acesta nu se mai multiplică. Totodată, componența volatilă a mierii de tei și mirosul plăcut recomandă acest tip de miere pentru vindecarea unor infecții minore.
Rămânem în zona frumuseții, căci miere de tei este ideală pentru tratamente cosmetice și măști naturale. Aceasta curăță tenul în profunzime, îl hidratează și îi oferă luminozitate. Dacă ai un ten deshidratat, amestecă 2-3 linguri de miere de tei, o linguriță de propolis, o linguriță de ulei de măsline și un gălbenuș de ou. Cu masca obținută, tenul tău va deveni mai suplu și mai catifelat.
Miere de tei este si un calmant natural excelent. Dacă te confrunți cu insomnii, cu stări de agitație, stres și anxietate, mierea de tei acționează la nivelul sistemului nervos. În acest caz, recomandăm utilizarea într-o manieră responsabilă, căci consumată excesiv, are și efecte sedative.
Mierea de albine din flori de tei, disponibilă la Edesia
În cazul în care ți-am stârnit interesul pentru acest sortiment de miere, trebuie să știi că este disponibil și pe site-ul nostru, într-o varietate de recipiente și cantități. În felul acesta, produsul poate fi achiziționat atât de persoane fizice, cât și profesioniștii din HoReCa.
În ceea ce privește calitatea mierii noastre, respectăm normele HACCP, folosim doar ingrediente naturale și acordăm atenție sporită procesului de producție si ambalare. Se poate observa acest lucru și prin cristalizarea rapidă a acesteia. O miere cu adevărat naturală, trece prin această transformare mult mai devreme decât cele care au în compoziția lor aditivi artificiali. Însă, mierea de tei poate utilizată și în această formă, căci este extrem de tartinabilă. Dacă preferi mierea de albine în stare lichidă, o poți încalzi pe o baie de apă, la maxim 40 de grade.